Tim Marsman soleert naar strijdlust

Tim Marsman soleert naar strijdlust

In de Ster van Zwolle was Tim Marsman lange tijd in de kop van de koers te bewonderen.

De 61e Ster van Zwolle (de laatste wedstrijd in de Holland Cup) was van het voor- naar het najaar verhuist. De hertekende koers bracht de renners van Zwolle, via twee lussen over de Lemelerberg en een grote lus over de dijken rondom Genemuiden en Kampen, na 194,5 kilometer weer terug in Zwolle.

Al vroeg in de koers sprong Tim Marsman weg uit de groep. Op eigen kracht reed de renner uit de regio Zwolle (woonplaats Hattem) een voorsprong van 3:30 bij elkaar. Tegenaanvallers wisten de sprong niet te maken, totdat een tweetal renners het tot 1:30 geslonken gat wisten te overbruggen.

In de dijkenzone werd het peloton op een lint getrokken en zorgde een valpartij voor een afscheiding. Een eerste groep van dertig renners slokten de koplopers om en zouden om de zege gaan rijden. Vluchtpogingen werden al vroeg geannuleerd, waardoor de beslissing in de sprint zou moeten vallen. Daarin was het de winnaar van de Ster in 2019 Coen Vermeltfoort (VolkerWessels CT) die Tim van Dijke (Jumbo-Visma DT) in een millimetersprint klopte. Victor Broex kwam als elfde, vlak voor Adne Koster (13e) over de meet. Tim kreeg de prijs voor de strijdlust toegewezen.

Tim was duidelijk tevreden met zijn vorm. ,,Eigenlijk reed ik al vrij snel in de wedstrijd weg. Er werd constant gedemarreerd en uiteindelijk kreeg ik wél een gat, maar kreeg ik niemand mee. Toen ben ik gewoon blijven rijden, maar het duurde toch wel erg lang tot er mensen aan kwamen sluiten. In de finale was het gewoon op en ben ik in mijn eigen tempo naar de streep gereden.’’

Ook ploegleider Bart van Gogh was goed te spreken over het koersverloop. ,,Het is natuurlijk jammer dat Tim niemand meekrijgt. Nu rijdt hij de eerste honderd kilometer alleen en komt hij in de finale te kort. Maar we zaten met drie renners in de eerste groep en dat was goed. De afspraak was dat Adne in de finale actief mee zou koersen, zodat Victor zich op de sprint kon focussen. Hij zat in het wiel van Vermeltfoort, maar toen die aanging, moest Victor jammer genoeg passen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie