Tim Marsman strandt op 500 meter

Tim Marsman strandt op 500 meter

Met de finish in zicht strandde Tim Marsman in de vijfde etappe van de Tour de Normandie.

Rit vijf van de Tour de Normandie (UCI 2.2) bracht de mannen van Les Monts d’Aunay naar Bagnoles-de-l’Orne. In de tussenliggende 156,7 kilometer was er een behoorlijke lastige etappe uitgetekend.

Al vanuit het vertrek werd er volop gekoerst en een grote groep wist zich los te rukken uit de klauwen van de hoofdmacht. Onder de 17 renners was ook Tim Marsman. Het peloton zag het gevaar van de omvangrijke vluchtgroep en gaf ze nooit meer dan drie minuten voorsprong.

Met nog 35 kilometer te gaan spring Tim weg uit de moegestreden kopgroep en hij kreeg twee vluchtgenoten mee. Ondanks dat het jagende peloton nooit ver achter was, bleef het trio op kop doorrijden. Pas op 500 meter van de meet werd hij door het peloton overstoken.

,,Ja, dat was echt zonde’’, keek Tim terug. ,,De rit was 500 meter te lang. Onderweg heb ik nog drie bonificatieseconden kunnen pakken en stijg ik in het klassement, dus dat is wel goed. We reden al na het eerste klimmetje met die grote groep weg. En daarmee reden we naar de plaatselijke ronde. Met nog 3 ronden te gaan, reed ik met die andere twee weg en hebben we zo hard mogelijk gereden om weg te blijven. Ik reed voor het klassement, dus het was alles of niets.’’

Bekijk zelf hoe dicht Tim bij de zege was:

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.