Tim Marsman van voren in Flanders Tomorrow Tour

Tim Marsman van voren in Flanders Tomorrow Tour

In de eerste etappe van de Flanders Tomorrow Tour wist Tim Marsman zich goed van voren te handhaven.

De eerste rit van de Flanders Tomorrow Tour (UCI 2.2U) werd verreden rondom Poperinge. Het Beloftenpeloton reed een wedstrijd van 155,6 kilometer, verdeeld over een vijftal rondes, waarin twee keer de roemruchte Kemmelberg (1,1km – gem. 7,2% – max 14,4%) overwonnen moest worden.

In de openingsfase was de koers enorm hectisch. Er werd slag-om-slinger gedemarreerd en het duurde dan ook niet lang voordat er een groepje aan de greep van het peloton ontsnapte. Meer dan een minuut wisten de vluchters echter niet weg te komen en na drie rondes werden de vijf weer ingerekend. Een nieuwe vluchtgroep bestond uit drie renners en ook die was gedoemd te mislukken.

In de laatste ronde sprong een zestal renners weg, die meteen een gat van een halve minuut wisten te slaan. Ondanks het aandringen van het peloton, wisten de zes toch weg te blijven. Een tegenaanval van een kwartet -met Tim Marsman- wist eveneens vooruit te blijven. De zege was voor Loe van Belle (Jumbo-Visma DT). Tim kwam als tiende over de streep.

,,Het was de hele dag koers’’, keek Tim terug. ,,Uiteindelijk ben ik in de finale met drie anderen achter de kopgroep van zes aangesprongen. Helaas stranden we op tien tellen, maar het biedt wel perspectief voor de komende dagen!’’

Geen reactie's

Geef een reactie