Tim Marsman vierde in Wallonië

Tim Marsman vierde in Wallonië

Met Tibor del Grosso en Tim Marsman in de kopgroep deed de ploeg weer goede zaken in Wallonië.

De tweede rit van de Triptyque des Monts et Châteaux was er weer een met de nodige hoogtemeters. Tussen start in Bernissart en de finish in het naastgelegen Tertre had de organisatie 169.9 wedstrijdkilometers weten te stoppen.

Op de langste beklimming van de dag reed Tim Marsman met twee andere renners weg, maar kreeg daar niet veel ruimte. Een tweede poging had meer succes. In eerste instantie kreeg hij opnieuw twee man mee, later zou de kopgroep uitgroeien tot dertien renners, met daarbij ook Tibor del Grosso.

De voorsprong van de grote kopgroep liep snel op tot meer dan een minuut en daarmee was het duidelijk dat de dertien voor de zege gingen rijden. In de finale werden verschillende uitvalspogingen door de vijf renners van Dev. Team Groupama-FDJ geneutraliseerd, waarop hun Australische sprinter Jensen Plowright het professioneel afmaakte. Tim werd vierde, Tibor negende.

Voor de start had Tim nog getwijfeld of hij zou moeten starten of niet. ,,Ik ben gisteren hard op mijn knie gevallen en het was vanmorgen nog erg pijnlijk. In de wedstrijd voelde ik de knie eigenlijk nauwelijks en voelde ik me steeds sterker worden. In de finale hebben we nog geprobeerd weg te komen, maar FDJ reed alles weer dicht. Ik ben de sprint toen maar van ver aangegaan, omdat dat de enige mogelijkheid was om de anderen te verrassen. Maar er kwamen er nog een paar overheen.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.