Tim Marsman wint KNWU-trainingstijdrit

Tim Marsman wint KNWU-trainingstijdrit

In aanloop naar het wedstrijdseizoen was er op het parcours van Amsterdam-Sloten een testtijdrit, met Tim Marsman als winnaar.

Om het rijden van wedstrijden weer wat aan te jagen, was op initiatief van de KNWU een trainingstijdrit voor renners jonger dan 27 jaar georganiseerd. Op het 2,5 kilometer lange wielerparcours van Amsterdam-Sloten werd een rit-tegen-de-klok over acht ronden, goed voor 20 kilometer, gereden.

Bij de Beloften wat Tim Marsman de snelste. De onstuimige omstandigheden stoorden de 20-jarige niet, want hij raffelde de twintig kilometer in 0:24:29,507 af, goed voor een gemiddelde van 48,98 km/u. Lars Hohmann had een minuut meer nodig en werd vijfde.

De winnaar was wel tevreden over zijn eerste tijdrittest. ,,Dit was een goede eerste test voor het NK tijdrijden, ik denk dat ik redelijk op schema lig. Ondanks het slechte weer heb ik voor mijn gevoel een goede tijdrit gereden en ben tevreden met de progressie die ik samen met de begeleiding (trainer Jens Voet en aerodynamicaspecialist Bryan Bouwmans, red.) maak!’’

Foto gemaakt op de tijdrittraining bij Echteld.

Geen reactie's

Geef een reactie