Tot diep in de finale in de vuurlinie

Tot diep in de finale in de vuurlinie

In de semi-klassieker Halle-Ingooigem wisten de mannen zich tot diep in de finale in de voorste gelederen van de koers te handhaven.

De renners reden vandaag de 71e uitvoering van Halle-Ingooigem (UCI 1.1). De zesde koers van de Napoleon Games Cycling Cup telde 197,7 wedstrijdkilometers tussen startplaats Halle en finishplaats Ingooigem.

Het verhaal van het eerste deel van de wedstrijd was een duidelijke. Al vroeg in koers sprongen Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex) en de Belg Laurens De Vreese (Team Astana, maar rijdend voor de Belgische selectie) weg en bleven lange tijd uit de greep van het peloton.

Dat zou duren tot in de tweede van vier plaatselijke ronden van elk 17,7 kilometer. Daarin zorgden de beklimmingen van de Hellestraat en Tiegemberg dat er steeds groepjes wegsprongen, maar uiteindelijk zou een groep van zo’n dertig renners, met daarbij Jasper de Laat, om de zege gaan rijden. In een millimetersprint wist Danny van Poppel (Lotto-Jumbo) Fabio Jakobsen (Quick.Step Floors) te kloppen. Jasper werd zestiende.

Uitslag
1. Danny van Poppel – Lotto-Jumbo – 4:30:40
2. Fabio Jakobsen – Quick.Step Floors + 0:00
3. Sean De Bie (BEL) Verandas Willems-Crelan + 0:00
16. Jasper de Laat + 0:00
54. Robbie van Bakel + 0:17
74. Jasper Hamelink + 0:24
92. Thijs de Lange + 0:24
DNF David Dekker
DNF Jelle Nieuwpoort
DNF Dennis van der Horst

Geen reactie's

Geef een reactie