Trainingskamp Maasbommel start met wedstrijden op afgesloten wielerbaan

Trainingskamp Maasbommel start met wedstrijden op afgesloten wielerbaan

De renners werden om 10:00 verwacht in Maasbommel voor hun tweede gezamenlijke trainingskamp van 2021. Na het mooie Valkenburg, deden de renners dit keer Maasbommel aan als tijdelijke thuisbasis.

Bij aankomst waren enkele enthousiaste renners al vroeg te plaatsen om hun fiets voorafgaand aan het trainingskamp te laten controleren door onze mecanicien Huub. Na vertrek vanuit Maasbommel gingen de renners in twee groepen op weg naar de wielerbaan van de Batauwers in Tiel. Hier begon de eerste dag van het 4-daagse trainingskamp met een puntenkoers, elke ronde waren er punten te verdienen. 16…15…14…13 tot 1 punt. Het was een dubbeltje op zijn kant met aanvallen van alle kanten.

 

 

Met de punten die vandaag verdiend werden kunnen er aan het eind van het trainingskamp leuke prijzen worden verdiend. Elke dag zijn er punten te verdienen, zowel op de fiets, maar ook naast de fiets. Bijvoorbeeld met een quiz.

De “wedstrijddag” werd afgesloten met een afvalkoers. Al snel waren er 2 renners die het hazenpad kozen, Jens van den Dool en Thijs de Lange. één ronde later probeerde Tim Marsman het gat in zijn eentje te dichten, maar bleef hangen op ongeveer 10 seconden. De groep daarachter brokkelde steeds verder uit elkaar tot groepen van 2 tot 4 personen.

Uiteindelijk gingen Thijs en Jens strijden om de eerste plaats en daarmee de meeste punten van dit onderdeel. Na een lange sprint bleek Jens van den Dool een halve fietslengte te sterk voor zijn medevluchter Thijs de Lange, die zo naar de tweede plek werd verwezen. (Bericht gaat onder de foto verder)

Uiteindelijk werd de dag afgesloten met een ritje over Zaltbommel om de inspanningen rustig uit de benen te trappen. Bij terugkomst bij de thuisbasis stond een welverdiend diner op de renners te wachten verzorgd door soigneur Geert.

Geen reactie's

Geef een reactie