Trainingskampdagboek dag 1: Kriebels

2016-02-15_Trainingskamp

Trainingskampdagboek dag 1: Kriebels

2016-02-15_Trainingskamp

De renners hebben vanaf de 15e een trainingskamp op Mallorca. Elke dag delen ze hun belevenissen.

Kriebels
De wekker gaat, 7 uur in de ochtend wordt ik gewekt door het geschreeuw van een irritante wekker. Maar vandaag maakt het niets uit, vandaag is het begin van tien bijzondere dagen. Na een gezond ontbijt en snel de laatste spullen in de tas gooien, staat een lange autorit voor de deur. Gezamenlijk met ploeggenoten reizen is echter geen straf; met grappen en grollen en dreunende muziek uit de speakers is de autorit naar het vliegveld van Keulen snel gedaan. De gedachte straks in de zon te kunnen trainen met temperaturen van 15+ graden deed de wandeling van de parkeergarage naar de terminal in de Duitse natte sneeuw snel vergeten.

Een vlucht van meer dan twee uur maakt het contrast tussen het winterse weer in Duitsland en het lente-achtige weer in Palma de Mallorca nog groter. 2016-02-15_TrainingskampTijdens de vlucht kletsen wat ploeggenoten, de ander leest een boek en een ander sluit even de ogen voor wat rust. Tegen het einde van de vlucht worden door de daling van het vliegtuig, de golven van de Middellandse zee steeds zichtbaarder, waarna de wolken langs het raam schieten. Na een tijd vol verwachting uit te kijken naar vast land in de eindeloze zee duikt ineens de rotsige kust van Mallorca op. Langzaam wordt steeds duidelijker boven welk deel van het Spaanse eiland we vliegen. Dorpen worden langzaam herkenbaar en de wegen die zich tegen de bergen op kronkelen lonken naar ons om bereden te worden. Het is overduidelijk de Puig Major, de hoogste berg die we ons deze week krijgen voorgeschoteld. Bij het zien van ons trainingsgebied voor de komende dagen begint alles te kriebelen en dwaalt de gedachte snel af naar hoe we straks zullen zweten en lijden, alles in het teken voor het komende seizoen.

Deze voortelling wordt grof onderbroken door een ruige landing van het Ryanair toestel… We zijn geland!! Laat die trainingsweek maar komen!

Was getekend,
Jim Lindenburg & Arno van der Zwet

 

Geen reactie's

Geef een reactie