Tweede Deense winst Johim Ariesen

Tweede Deense winst Johim Ariesen

Opnieuw toonde Johim Ariesen zich in Denemarken de snelste sprinter. Nu voor winst in de Rent Liv Løbet (UCI 1.2).

De derde dag wedstrijd in het Deense wielerweekend mocht dan wel de kortste zijn, slechts 177,7 wedstrijdkilometers, maar het terrein was het meest geaccidenteerd. Opnieuw werd de finale verreden op een lokaal circuit van 7,3 kilometer dat zes keer moest worden afgelegd.

2016-05-01_Parcours@Skive

Op de dag van de arbeid nam het peloton een relatieve rustdag. Een drietal, de Denen Morten Høberg (Soigneur), Mads Meyer (Vejle CK) en de Duitser Dominic Wienstein (Rad.net-Rose Team) mochten voor de ontsnapping van de dag tekenen. Ondanks een maximale voorsprong van ruim tien minuten werden ze in de voorlaatste ronde weer door het peloton gegrepen.

Op de plaatselijke rondes probeerde de Deense tempobeul Mathias Dam Westergaard (Almeborg-Bornholm), nog winnaar van de Ronde van Noord-Holland, de massasprint te ontlopen, maar Jim Lindenburg en Arno van der Zwet rekenden de vluchter weer snel in. Daarna zette Jasper Johim Ariesen voorin af, waarna de tweede Deense zege een feit was.

2016-05-01Sprintwinst@Skive

,,Het ging weer super vandaag”, grijnsde Johim. ,,Er mochten er vandaag drie vooruit rijden, waarna Blue Water het gat weer dicht reed. In de finale hebben de mannen supergoed werk geleverd. Ze haalden de laatste vluchter terug en Jasper bereidde de sprint voor. Ik hoefde ‘alleen’ nog maar te sprinten.” In de laatste 50 meter wist hij zijn Deense opponent te verschalken.

2016-05-01_Podium@Skive

Uitslag
1. Johim Ariesen – 4:13:44
2. Erik Lahm (DEN) Almeborg-Bornholm + 0:00
3. Mads Würtz Schmidt (DEN) Team Trefor + 0:00
13. Jim Lindenburg + 0:03
29. Jasper Hamelink + 0:15
42. Arno van der Zwet + 1:24
47. Jordi van Loon + 1:40
DNF Stefan Kreder

Geen reactie's

Geef een reactie