Van den Berg kleurt titelstrijd Beloften

Van den Berg kleurt titelstrijd Beloften

Op het Europees kampioenschap wielrennen reed Marijn van den Berg lange tijd in de aanval.

De 21-jarige renner van Metec-TKH maakte tijdens de koers over 136,5 kilometer deel uit van een driemanskopgroep die tot de laatste kilometers vooruit bleef. Marijn werd ingerekend door het peloton en rolde als 46e over de meet.

,,Ik heb verkeerd gegokt’’, baalde Marijn na de finish. ,,In de laatste kilometers sprong een Italiaan weg en daar ben ik achteraan gegaan. Toen de rest ook aansloot gingen die drie door. Achteraf had ik natuurlijk ook mee moeten springen, maar ja, ik besloot dat een ander er maar achteraan moest. Maarja, dat deden ze dus niet. Toen we teruggepakt werden door het peloton heb ik nog tempo gemaakt voor Olav. Bovenop dat laatste klimmetje zaten we niet eens zo ver van die drie. Maarja, toen viel het weer stil.’’

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat Van den Berg in de kopgroep terecht kwam. ,,Ik wilde de koers wat harder maken. Dus trok ik op die eerste klim eens door. Ik hoopte erop dat er een aantal renners uit grote landen meekwamen, want dan hadden we een leuk groepje kunnen hebben. Maar ik kreeg die Duitser en een Tsjech mee. We werkten goed samen, maar ik had wel het idee dat ik de sterkste van de drie was. De Duitser moest meteen lossen toen die anderen erbij kwamen. En die Tsjech sloop met die andere twee mee. Dat was wel goed van hem. Hij pakt brons en ik heb niks’’, concludeerde Van den Berg teleurgesteld. ,,Ik heb wel bewezen dat het met de vorm wel goed zit. Maar in dit gekke seizoen kun je bijna niet laten zien wat je kunt. En zoveel koersen komen er niet meer. Ik had het vandaag willen laten zien, maar dat is dus niet helemaal gelukt”

Geen reactie's

Geef een reactie