Niet verrassen in Ronde van Drenthe

Niet verrassen in Ronde van Drenthe

De Metec-TKH-mannen konen niet verrassen in de Ronde van Drenthe.

De Ronde van Drenthe kende de traditionele beklimming van de VAM-berg (vijf keer) en verschillende kasseienpassages. In totaal kregen de renners van en naar Hoogeveen 206,2 kilometer voor de wielen.

Vroeg in koers sprong een drietal renners weg. Team Lotto-Jumbo-prof Twan Castelijns had gezelschap van Julius van den Berg (SEG Racing Academy) en Jan-Willem van Schip (Delta Cycling). Al snel kregen ze een voorsprong van ruim tien minuten.

Bij de laatste passage van de VAM-berg -met nog 34 kilometer te gaan- leek de kopgroep de vluchters onder controle (de voorsprong bedroeg nog slechts 1:20) te hebben. Maar door de lastige en bochtige finale kregen ze het overgebleven kopduo Castelijns- Van Schip niet te pakken. In de sprint was baanrenner Van Schip net beter dan de winnaar van de Topcompetitie 2015.

,,We konden vandaag niet verrassen’’, analyseerde ploegleider Adri van Houwelingen na afloop. ,,Een UCI 1.1-wedstrijd kent natuurlijk een sterk deelnemersveld waardoor we normaliter geen stempel op de koers kunnen drukken. Het was een goede investering voor de komende koersen.’’

Uitslag
1. Jan-Willem van Schip – Delta Cycling – 4:48:55
2. Twan Castelijns – Team Lotto-Jumbo + 0:00
3. Jasper De Buyst (BEL) Lotto-Soudal + 0:11
44. Jarno Gmelich Meijling + 0:20
53. Jim Lindenburg + 0:32
69. Johim Ariesen + 3:51
75. Tijmen Eising + 3:51
92. Jasper Hamelink + 7:36
DNF Dylan Bouwmans
DNF Stef Krul
DNF Dennis van der Horst

Geen reactie's

Geef een reactie