Victor Broex elfde in GP Marcel Kint

Victor Broex elfde in GP Marcel Kint

In de GP Marcel Kint sprintte Victor Broex tussen de profs naar een knappe elfde plek.

De GP Marcel Kint (UCI 1.1) -als kermiskoers ontstaan in 1930, maar ‘pas’ sinds 2016 tot UCI-koers gepromoveerd- werd verreden tussen Zwevegem en Kortrijk. De organisatoren hadden een parcours, bestaande uit diverse lussen rondom de start- en finishplaatsen met een totaal van 196,3 kilometer uitgetekend.

De traditionele vroege vlucht bestond uit een vijftal renners, met daarbij Rick Ottema. De kopgroep kreeg nooit veel voorsprong, waardoor het zich-te-ontvouwen-scenario al snel duidelijk werd. En inderdaad: in de finale werden de vluchters weer op tijd ingerekend en konden de sprintersploegen aan hun voorbereidende werkzaamheden beginnen.

De daaropvolgende massale eindsprint werd ontsiert door valpartijen, waardoor onder meer Thomas Mijnsbergen de streep niet haalde. Victor Broex wist overal handig omheen te slingeren en werd -achter de fotofinish die in het voordeel van de Colombiaan Álvaro Hodeg (Deceunininck-Quick.Step) beslist werd- knap elfde.

Voor de vluchtgroep met Rick duurde koers nét een paar kilometer te lang. ,,Je weer dat dit soort koersen gecontroleerd worden door de sprintersploegen. Maar je moet het toch proberen! En op deze manier hebben we de sponsoren weer goed in beeld kunnen brengen.’’

De knappe klassering van Victor was een opsteker. ,,Ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik heb me goed van voren kunnen handhaven en ben om de valpartijen heen kunnen fietsen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie