Victor Broex tiende Ronde van Drenthe

Victor Broex tiende Ronde van Drenthe

In de Ronde van Drenthe kwam Victor Broex nét te kort om Dylan Groenewegen te kloppen.

De laatste klassieker van het seizoen werd verreden in eigen land. De 58e Ronde van Drenthe schotelde de renners 187,8 kilometers voor, met daarin een zevental keienpassages en vijf keer de VAM-berg.

Al vroeg in koers pakte een drietal renners een flinke voorsprong. In de achtervolging waren de sprintersploegen er van overtuigd dat ze de vroege vluchters wel weer in zouden kunnen rekenen, maar hoe langer de koers duurde, hoe moeilijker het bleek te worden.

Bij de passages van de VAM-berg wist een sterke groep -met daarbij Sjoerd Bax- zich los te maken van de hoofdmacht, maar door slechte samenwerking werden ze na de laatste passage weer bijgehaald.

Iets wat de Belg Rune Herregodts niet overkwam. De Sport Vlaanderen-Baloise-renner loste zijn vluchtgenoten en reed met een korte solo naar de streep. In de sprint van de achtervolgers wist Victor Broex naar plek tien te sprinten.

,,Ik ben wel tevreden met mijn top-10 plek’’, bekende Victor na de streep. ,,Het was een zware koers, maar ik kon me goed handhaven. Het is fijn om zo laat in het seizoen nog goede benen te hebben. Ik hoop dat die in het Beloftenweekend, volgend weekend, nog één keer kan tonen.’’

Sjoerd baalde toch wel van zijn gestrande vluchtpoging. ,,De samenwerking in de groep was niet goed. Er zaten wat rappe mannen mee die te veel pokerden. Bovendien zat er een ploeggenoot van de koploper bij die sowieso niks deed.’’

Geen reactie's

Geef een reactie