Vijf renners zwaaien af

Vijf renners zwaaien af

Aan het eind van dit vreemde wielerseizoen neemt de ploeg afscheid van vijf renners.

Na dit seizoen neemt de ploeg afscheid van een van de sterkhouders van de ploeg. Maar liefst zeven jaar draagt Stef Krul de zwart-blauwe kleuren van de ploeg, maar volgend jaar zal zonder de 25-jarige renner starten. Na een stage-periode bij WorldTour-ploeg Jumbo-Visma wilde hij dit jaar een profcontract afdwingen, maar zag hij door de corona-wedstrijdluwe periode zijn kans om zich te bewijzen in rook op gaan. Stef gaat zich richten op zijn studie Econometrie, waar hij in september mee begonnen is. Op de fiets zal hij de kleuren van de NWV Groningen gaan verdedigen.

Routinier Jesper Asselman zal ook de ploeg verlaten. De 30-jarige renner wist aan het eind van vorig jaar na vijf jaar Roompot geen profcontract te verdienen en keerde terug naar Metec-TKH om zo de stap naar voren weer te kunnen maken. Bij een valpartij in de Omloop van de Braakman brak hij zijn middenhandsbeentje en was het seizoen vroegtijdig voorbij. Jesper gaat zich oriënteren op zijn maatschappelijke loopbaan en is bezig met een deeltijd opleiding Fysiotherapie.

Ook Dennis van der Horst, Jelle Bootsveld en Marijn van den Berg zullen na respectievelijk vier, twee en twee jaar de ploeg verlaten.

Binnenkort maken we de namen van de nieuwe renners voor 2021 bekend.

Geen reactie's

Geef een reactie