Vijfklapper in finalewedstrijd Topcompetitie

Vijfklapper in finalewedstrijd Topcompetitie

In de Eurode Omloop heeft de ploeg niet alleen de dagprijs gewonnen, maar ook vier klassementen van de Topcompetitie.

De finalewedstrijd van de Nederlandse Loterij Topcompetitie werd verreden in Kerkrade. De Eurode Omloop telde 12 ronden van 12,5 km om tot een wedstrijdafstand van 146,5 kilometer te komen.

Dat was in ieder geval het plan. Nadat in de neutralisatie bleek dat een fietsersbrug te glad bleek te zijn, werd de koers stilgelegd en werd er overlegd over hoe de koers door kon gaan. Er werd besloten tot het inkorten van de ronde tot 10 kilometer die 15 keer gerond moest worden.

De eerste aanval kwam op naam van Thijs de Lange, aanwinst voor volgend jaar Adne Koster (Alecto CT) en Gerco Pastoor (WV De IJsselstreek). Niet veel later maakte Sjoerd Bax de oversteek en in ronde drie staken Dylan Bouwmans, Stef Krul en ex-Metec-TKH-er Jarno Gmelich Meijling over. Waar Thijs -drager van de bolletjestrui- de meeste bergpunten opraapte, wist Dylan -derde in de Topcompetitiestand en nog kanshebber op de eindzege- de bonussprints te winnen.

Achter hen streed het peloton, onder leiding van met Monkey Town-à BLOC CT van oranjetruidrager Bas van der Kooij, een verloren strijd. Hoe hard ze ook reden, de achterstand liep alleen maar verder op. En waar de zwarte manschappen één-voor-één moesten capituleren, sprong een negental renners (met daarbij Lars en Marijn van den Berg en Jens van den Dool) weg. Maar ook zij konden zich niet in de strijd mengen.

Toen bleek dat de eindwinst van Dylan verzekerd was, kon de strijd om de dagwinst beginnen. De eerste aanval kwam van Sjoerd en dat bleek meteen de goede te zijn. Zijn ploeggenoten beschermden zijn vlucht en Sjoerd reed onbedreigd naar de zege.

,,Dit was het plan van vandaag’’, keek Sjoerd terug op een geweldige koers. ,,We wilden altijd mee zijn en het liefst in overtal. Dat het dan precies zo uitpakt, is natuurlijk geweldig. Toen in de finale bleek dat de eindzege van Dylan veilig was, heb ik met Stef overlegd hoe we de finale zouden aanpakken. Ik mocht gaan en dat heb ik dus ook gedaan. Ik had meteen een aardig gat, maar het was behoorlijk afzien.’’

Klassementswinnaar Dylan was ook behoorlijk in zijn nopjes. ,,Het was het plan om de koers te winnen, maar we merkten al snel dat we sterker waren dan de rest. We zijn er toen maar vroeg aan begonnen’’, klinkt het eenvoudig. ,,We hebben het op alle fronten super uit kunnen spelen. Ik ben superblij met de eindzege in de Topcompetitie. Ik mag nu een paar wedstrijden stage lopen bij de WorldTour-ploeg Katusha-Alpecin. Ik kijk er erg naar uit, maar nu ga ik eerst van de winst genieten.’’


Naast de oranje trui voor de winst in het eindklassement van de Topcompetitie, nam Dylan ook de witte trui voor het jongerenklassement mee naar huis. Thijs legde beslag op het bergklassement en ook het ploegenklassement ging mee naar de Tielse thuisbasis.

Uitslag
1. Sjoerd Bax – 3:31:31
2. Adne Koster (Alecto CT) + 1:14
3. Stef Krul + 1:14
7. Dylan Bouwmans + 1:25
8. Marijn van den Berg + 1:29
11. Lars van den Berg + 1:49
14. Thijs de Lange + 2:30
15. Jens van den Dool + 3:30
DNF Danny van der Tuuk

1 Reactie
  • HARRY HERMKENS
    Geplaatst op 22:33h, 08 september

    Grote KLASSE!!!!!!!!!!!!!!!!Gefeliciteerd met deze grote prestatie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie