Warme koersdag in Tsjechië

Warme koersdag in Tsjechië

Tijdens de derde dag van de Czech Cycling Tour was het weer zweten geblazen.

Zowel het weer, als het parcours zorgde er voor dat de renners in de derde etappe van de Czech Cycling Tour (UCI 2.1) de nodige zweetdruppels moesten laten. De 206,1 kilometer lange rit van Olomouc naar Frýdek-Místek kende een lastig parcours waar de benen van de renners goed getest zouden worden.

De eerste vluchtpoging bleek gelijk de juiste. Een vijftal renners, met onder meer de Nederlanders Lars Boven (Jumbo-Visma) en Maikel Zijlaard (SEG Racing), kreeg al snel een voorgift van een kleine zes minuten, waarna WorldTour-ploeg Mitchelton-SCOTT van de Australische klassementsleider Luke Durbridge de verantwoording van de achtervolging op zich nam.

Nadat de laatste vluchter in de laatste kilometers werd ingerekend, bleek een massasprint opnieuw onvermijdbaar. Daarin was het net als een dag eerder de Belg Jordy Meeus (SEG Racing) die zich de snelste toonde. Jesper Asselman was op plek 14 opnieuw de beste Metec-TKH-renner.

Ploegleider Adri van Houwelingen zag drie van zijn renners op achterstand binnen komen. ,,Na zijn valpartij van gisteren, wist Dylan Bouwmans lang bij te blijven, maar hij moest op een gegeven moment toch het peloton laten gaan. Adne Koster werd bevangen door de hitte, kon het tempo ook niet meer volgen en is toen op zijn eigen tempo naar de finish gereden. In de finale moest Marijn van den Berg na materiaalpech de groep laten rijden. Al met al was het een lastige dag. Morgen gaan de jongens er weer opnieuw voor!’’

Geen reactie's

Geef een reactie