Winst in jongeren-, berg- en ploegenklassement l’Oise

Winst in jongeren-, berg- en ploegenklassement l’Oise

Na de laatste etappe van de Ronde de l’Oise stonden de mannen met twee truien op het erepodium.

De afsluitende -vierde- etappe van de Ronde de l’Oise (UCI 2.2) leidde van Laigneville naar Pont-Saint-Maxence. In de tussenliggende 175,8 kilometer waren er nog mogelijkheden voor Thijs de Lange om de bergtrui terug te veroveren.

Dat was dan ook het teken om vanuit het vertrek weg te rijden. Een groep van 19 renners, met daarbij Thijs en Tim Marsman, probeerde weg te komen, maar kreeg niet de ruimte. Op de eerste berg greep Thijs nog naast de punten, maar op de tweede ving hij de volle mep. Opnieuw waren 19 renners -met naast Thijs ook klassementsmannen Sjoerd Bax (5e) en jongerentruidrager Jens van den Dool (6e)- los van de hoofdmacht. Uit die groep reden vijf renners weg, die een voorsprong van een kleine anderhalve minuut bij elkaar fietste.

Pas in de laatste kilometer werden de laatste vluchters gegrepen en was het de Fransman Bryan Alaphilippe -het broertje van- die de sprint won. Sjoerd bleef vijfde in het klassement, Jens werd zesde en pakte de jongerentrui, Thijs mocht naar het podium voor de bergtrui en de Metec-TKH-ploeg won het ploegenklassement.

Geen reactie's

Geef een reactie