Winst ploegenklassement Normandie

Winst ploegenklassement Normandie

Dat wielrennen een individuele teamsport is, werd met het winnen van het ploegenklassement in de Tour de Normandie weer eens bewezen.

De laatste etappe van de Tour de Normandie (UCI 2.2) kende nog de nodige lastigheden. De 142,5 kilometer lange rit tussen Ducey-les-Chéris en Caen telde naast drie bergsprints nog een hele serie andere puntloze klimmetjes.

Het duurde een hele tijd voordat een zevental dapperen aan hun kansloze strijd begon om uit de greep van het peloton te komen en te blijven. Met een maximale voorsprong van 1:30 was het wel duidelijk dat ze de streep niet zouden halen. Toch duurde het nog tot het 3 kilometerbord voordat de laatste vluchter werd ingerekend. Daarna was Coen Vermeltfoort (VolkerWessels CT) de snelste in een millimetersprint. De nummer twee in de etappe -de Fransman Paul Penhoët (Equipe continentale Groupama FDJ)- duwde dankzij de bonificatieseconden Tim Marsman van het erepodium naar plek vier. De eindwinst in het ploegenklassement kwam echter niet meer ingevaar.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.