Zege voor Dennis van der Horst in Karpaten

Zege voor Dennis van der Horst in Karpaten

De vierde rit in de Carpathian Couriers Race werd een prooi voor Dennis van der Horst. Marijn van den Berg blijft in de leiderstrui.

Na drie dagen Polen reden re renners de vierde etappe van de Karpacki Wyścig Kurierów -Carpathian Couriers Race- (UCI 2.2U23) in Slowakije. De start en finish lagen in Poprad, maar de koers werd verreden in het Tatragebergte. In de 117,0 kilometer lange koers waren drie zware beklimmingen opgenomen.

De renners waren duidelijk onder de indruk van het parcours, want er werden maar weinig demarragepogingen ondernomen. Na de eerste beklimming kwam een groep van twintigtal renners op kop. Daarbij alle klassementsmannen, dus ook klassementsleider Marijn van den Berg. In de afzink wist een tweede groep, met daarbij Tim Marsman, Dennis van der Horst en Danny van der Tuuk aan te sluiten. Verscheidene aanvallen werden gepareerd, maar een aanval van de Pool Simon Tracz (CCC Development Team) kreeg wel enige ruimte.

Op de terug weg naar Poprad werd de eenzame vluchter weer ingelopen. Marijn pakte nog 3 tellen bonificatie mee, waarna een sprint van de kopgroep over de winnaar zou gaan beslissen. Daarin was Dennis de snelste. Marijn behield zijn leiderstruien in het algemeen en jongerenklassement en kreeg ook de sprinttrui omgehangen.

,,Ik wilde natuurlijk niet achter blijven in deze succesploeg’’, grapte Dennis na de koers. ,,Ik voelde me goed vandaag en kon bij de beklimmingen aanklampen. De jongens hebben vervolgens super werk geleverd om er een groepssprint van te maken. Marijn deed echt een super lead out en ik kon het afmaken’’, liet hij het simpel klinken.

Uitslag
1. Dennis van der Horst – 2:51:44
2. Nicolas Dalla Valle (ITA) Tirol-KTM CT + 0:00
3. Stanisław Aniołkowski (POL) CCC Development Team + 0:00
6. Marijn van den Berg + 0:00
25. Danny van der Tuuk + 0:00
30. Tim Marsman + 0:00
75. David Dekker + 10:39

Tussenklassement
1. Marijn van den Berg – 12:21:07
2. Nicolas Dalla Valle (ITA) Tirol-KTM CT + 0:04
3. Giovanni Aleotti (ITA) Cycling Team Friuli + 0:14
17. Dennis van der Horst + 3:51
18. Danny van der Tuuk + 4:13
40. David Dekker + 15:00
44. Tim Marsman + 18:58

1 Reactie
  • Rita koerhuis
    Geplaatst op 18:35h, 04 mei

    Geweldig gekoerst met zijn allen !!!!
    En Dennis gefeliciteerd

Geef een reactie