Zuid-hollander zevende in Ronde van Noord-Holland

Zuid-hollander zevende in Ronde van Noord-Holland

Jim Lindenburg werd na een aanvallende koers zevende in de Ronde van Noord-Holland (UCI 1.2).
De 70e editie leidde de renners vanuit startplaats Zaandam over 202,6 kilometer naar het nabijgelegen Assendelft te finishen. Er was een aanlooplus van ruim 186 kilometer, gevolgd door twee finalerondes van 13 kilometer.

Parcours Ronde van Noord-Holland

Naast de smalle weggetjes en dijken gaven de wind en regen nog een extra dimensie aan de koers. Al snel vormde het peloton een lang lint waar door het hoge tempo gaten in vielen. Johim Ariesen, de winnaar van vorig jaar, en Sjoerd Kouwenhoven hadden een plekje weten te bemachtigen. Een tweede waaier, met Tijmen Eising, Jarno Gmelich Meijling, Stefan Kreder en Jim Lindenburg wisten aansluiting te vinden. Bij de volgende afsplitsing zaten Johim, Tijmen, Sjoerd en Stefan opnieuw voorin, maar uiteindelijk zou alles weer samen lopen.

2016-04-17_Jimkopgroep@RvNH_S 2016-04-17_sprinttreintje@RvNH_S

In de finale probeerde Jim het met een groepje van tien. Terwijl Metec-TKH de achtervolging op de kopgroep mende, sprong de Deen Mathias Dam Westergaard (Team Almeborg-Bornholm) met nog vijf kilometer te gaan weg. De 22-jarige hardrijder wist met een kleine voorsprong de meet te bereiken. Achter hem wist de kleine achtervolgersgroep nog uit de greep van het peloton te blijven en werd Jim knap zevende.

Ploegleider Robin Chaigneau was tevreden over de koers. ,,We hebben vandaag een goede prestatie geleverd. In de voorlaatste grote kopgroep waren we met vier renners goed vertegenwoordigd. Er werd niet echt goed samengewerkt waardoor het peloton terug kon komen. In de uiteindelijke kopgroep zat Jim goed mee. Die Deen was echt de sterkste in koers vandaag. Hij zat in alle kopgroepen mee en hij blijft uiteindelijk met de wind op kop weg.’’

Uitslag
1. Mathias Dam Westergaard (DEN) Team Almeborg-Bornholm – 4:21:10
2. Jim van den Berg – Parkhotel Valkenburg + 0:07
3. Wouter Mol – Cycling Team Join’s-De Rijke + 0:07
7. Jim Lindenburg + 0:07
14. Johim Ariesen + 0:12
16. Stefan Kreder + 0:12
32. Jarno Gmelich Meijling + 0:12
34. Luuk Lohuis + 0:20
40. Sjoerd Kouwenhoven + 0:33
41. Tijmen Eising + 0:33
DNF Jordi van Loon

 

Geen reactie's

Geef een reactie