Zwaar kampioenschap tegen de klok

Zwaar kampioenschap tegen de klok

Op het Nederlands kampioenschap tijdrijden hebben de vier geselecteerde Metec-SOLARWATT-mannen zich van de beste kant laten zien.

Rondom het clubparcours van de WSV Emmen had de organisatie een technisch parcours uitgetekend, dat de deelnemers twee keer moesten ronden. In de 14,8 kilometer lange omloop was bovendien de ‘Muur van Emmen’, 1,2 km met een maximale stijging van 16%, opgenomen.

Bij de Beloften stonden vier renners aan het vertrek. In het eerste starblok startte Huub Artz en hij wist een nette 0:38:54 neer te zetten, wat uiteindelijk goed was voor een elfde plek. ,,Ik ben best tevreden’’, reageerde de 19-jarige Huub. ,,Ik moest hard werken om mijn VWO-diploma te halen en ben eigenlijk nog maar twee weken weer echt aan het trainen. Maar de tijdrit ging wel lekker en ik kon goed diep gaan.’’

In het tweede startblok reden Huub Deelstra en Lars Hohmann een degelijke tijdrit, wat uiteindelijk in een 44e plek voor Huub en een 39e stek voor Lars resulteerde.

Door tijdens een KWNU-testtijdrit de snelste tijd te noteren en zijn goede vorm van de laatste weken, had Tim Marsman de hoop op een Top-5-notering. Bij de eerste finishpassage zat hij precies op schema (5e), maar in het tweede deel verloor hij twee plekken om uiteindelijk zevende te worden. ,,In de eerste ronde ging alles naar wens, maar helaas kon ik in de tweede ronde niet meer versnellen. Over de tijdrit zelf ben ik wel tevreden, alleen over de uitslag niet helemaal’’, lacht hij.

Bij de Elite stond Thijs de Lange aan het vertrek, maar de Zeeuwse Utrechter brak zijn tijdrit na een lekke band in de eerste helft van de eerste ronde vroegtijdig af.

Geen reactie's

Geef een reactie