Codagex

logo-codagex

Codagex

Codagex NV en Codagex Nederland BV zijn de officiële en exclusieve distributeur van 25 topmerken op fietsgebied. Op dit moment zijn er ruim 21 mensen werkzaam waarvan 5 Nederlanders en 16 Belgen. Codagex NV wil een uitstekende leverancier zijn voor haar klanten door het aanbieden van hoge kwaliteit fietsonderdelen en fietsaccessoires. Daarnaast streeft Codagex naar het leveren van een synergie tussen mens en fiets.

Our mission

Wij willen voor u synergie creëren tussen verschillende topmerken om tot een verbluffende fiets te komen. Kwaliteit en service van onze merken staan hier bij hoog in ons vaandel.

Organisation

EEN VISIE …… MET EEN PASSIE VOOR DE WIELERSPORT

CODAGEX NV en CODAGEX NEDERLAND BV, twee bedrijven met één visie op de wielersport en een enorme passie voor de fiets in het algemeen. Het Codagex Team, gesitueerd in de 2 vestigingen, bestaat uit 21 dynamische mensen die voor ons en U één belangrijk kenmerk gemeen hebben : bicylce madness!

Het Codagex Team bestaat uit een groep jonge, enthousiaste en dynamische medewerkers die geleid worden door enkele mensen met jarenlange ervaring. Deze combinatie zorgt voor een ideale werksfeer waar ieder zijn kans krijgt om zich optimaal te ontplooien. Deze samenstelling zorgt tevens voor een gezonde kijk op de toekomst met de nodige basis van kennis uit het verleden.Onder de leiding van Algemeen Directeur Willy Peeters kunnen we het bedrijf opdelen in 5 belangrijke segmenten : de aankoopafdeling, de verkoopafdeling met vertegenwoordigers, de administratie, het magazijn en transport. Al deze afdelingen dienen feilloos op elkaar aan te sluiten om de beste services naar onze klanten te verzorgen. Voor deze dagelijkse gang van zaken zorgen in Nederland Dhr. Rens van Ganzewinkel en in België Dhr. Guy Peeters.

Policy

STABILITEIT, CONTINUÏTEIT…EN DIT IN HET TOPSEGMENT.

Ruim drie kwart eeuw CODAGEX en slecht 3 bestuurders, dit duidt reeds aan dat CODAGEX niet om de haverklap van beleid verandert. Op deze manier wordt er een stevige basis gevormd waar heel CODAGEX op verder kan bouwen. Beslissingen en keuzes die bij CODAGEX gemaakt worden zijn voor lange tijd. Op deze manier wordt er een zekere continuïteit opgebouwd die zorgt voor een vertrouwen in onze producten.

Keuzes wat betreft onze producten worden niet zonder grondig onderzoek gemaakt. Zowel de gekozen producten als de manier van werken van de leverancier moeten aan de nodige voorwaarden voldoen. Wij beschouwen ons als het verlengde van de leverancier in de Benelux. Visie op de markt en manier van werken moeten dus grotendeels in dezelfde lijn liggen. Toch is het niet altijd zo dat de markt in het land van herkomst dezelfde is als in de Benelux. Het is dan onze taak om dit door te geven aan onze leveranciers om zo voor een beter Benelux-beleid te kunnen zorgen.

Communicatie tussen importeur en leverancier is dus van groot belang. Het feit dat de samenwerking met onze merken reeds tientallen jaren loopt, bewijst de goede relatie tussen beide. Er zijn natuurlijk altijd periodes waarin het met een bepaald product minder gaat, in deze periode zullen wij onze huismerken nooit op 1-2-3 … laten vallen. Deze strategie willen wij ook doortrekken naar onze klanten toe. Communicatie is hierbij van zeer groot belang. Daarom vragen wij ook uitdrukkelijk om de juiste kanalen te gebruiken. Ons aanspreekpunt in de markt zijn onze klanten, de fietsenzaken, dit zijn er ongeveer een 2000 in de Benelux. Mochten er vragen zijn omtrent onze producten aarzel dan niet om hen te contacteren. Meestal zal onze klant u zonder problemen kunnen helpen, hij kent trouwens zijn vak. Als hij met vragen zit over onze producten staan wij altijd paraat om hem te helpen.

Het is echter voor ons, met de beste wil, niet mogelijk om 25 miljoen consumenten te woord te staan, laat staan daadwerkelijk onmiddellijk te helpen.

Dit is ook de betekenis achter onze slogan: INFORMATIE, SERVICE EN VERKOOP VIA DE VAKHANDEL

History

CODAGEX N.V. & CODAGEX NEDERLAND B.V.… van plattelandswinkel tot invoerder van high-tech fietsonderdelen…

Ongeveer 3 kwart eeuw geleden, in het jaar 1927, werd de eerste steen gelegd voor het CODAGEX van nu. Dhr. L. Luyten, een hardwerkende man uit Dessel-Witgoor, begon een eigen zaak in ijzerwaren en fietsonderdelen zoals velen in die tijd. Voor en tijdens de oorlogsjaren had zijn winkel een regionale functie. Hier werd net na de oorlog verandering ingebracht door zijn zoon, dhr. J. Luyten.

Doordat een groot deel van de Nederlandse fietsindustrie tijdens W.O. II gespaard bleef van de oorlog bood dit nieuwe kansen voor het familiebedrijf op een tiental kilometers van de grens met Nederland. De eerste, voorzichtige stappen in de richting van import en export werden gezet.

De zaak verloor al snel zijn regionale functie. De naam “CODAGEX” werd geboren. In werkelijk is de naam afkomstig uit het Frans, het is een afkorting die staat voor COmptoir DAGence EXclusive, wat vrij vertaald wil zeggen, huis van alleenvertegenwoordigingen. Het is ook in deze tijd dat de huidige Algemeen Directeur, dhr. W. PEETERS, als bediende in dienst kwam. Mede dankzij de successen van E. Merckx in de jaren ’60-’70 kreeg de race- en vrijetijdsfiets meer appreciatie bij het grote publiek.

Bij CODAGEX werd dan ook besloten om zich in de toekomst integraal op de sportieve fiets te oriënteren. Begin jaren negentig werd CODAGEX omgevormd tot CODAGEX NV. Verder werd er vanaf dan uitgekeken naar een gelijkwaardige partner in Nederland. Eind jaren negentig werd CODAGEX NEDERLAND BV gevormd uit de fusie met grossierderij Oostra sport. Dit om nog beter aan de eisen van de klant te voldoen.

In het begin van de 21ste eeuw werden de magazijnen van de twee bedrijven gecentraliseerd in Dessel(B). Van hieruit vertrekken dagelijks de pakketten naar klanten verspreid over alle Benelux-landen. Mede dankzij de topmerken die CODAGEX vertegenwoordigt, zijn wij zeker dat deze successtory nog lang niet ten einde is. De combinatie van een 75 jaar lange ervaring en een dynamisch team zorgen voor een optimale continuïteit.

Aanvullende informatie

website: klik hier voor de website

Onze sponsoren