Vredestein

Vredestein

Vredestein is er trots op een van de oudste bandenfabrikanten ter wereld te zijn, met een geschiedenis die meer dan 100 jaar terug gaat.

 

Innoveren is vooruitzien
Rubber zit al sinds begin vorige eeuw in ons bloed en zit samen met innovatie in ons DNA. Het bracht ons waar we nu staan: een vooraanstaande Europese fabrikant van topklasse banden.

 

Europees/Nederlands
Als fabrikant van premiumbanden in het hart van Europa weten wij als geen ander wat de markt verlangt. Innovatie is altijd een sleutelbegrip geweest en vanuit het in Enschede gevestigde internationale R&D Centre worden banden ontwikkeld en getest die regelmatig als testwinnaar uit de bus komen.

 

FORTEZZA DURALITE

Lichtgewicht racebanden bieden veel voordelen, meer snelheid, grip en een lage rolweerstand en comfort. Een bekend nadeel van lichtgewicht banden is echter dat ze sneller lek rijden, omdat er wordt bespaard op anti-lek materiaal. Vredestein komt daarom met een uitstekend compromis, de Fortezza Duralite. Deze band is maar liefst 18% lichter dan standaard racebanden (195 gram in 25-622) en tevens voorzien van een Sportex Protection Layer (SPL). Daardoor is de kans op lekrijden significant kleiner en biedt het zowel de voordelen van een snelle high-performance band, als de lekbescherming van een zwaardere uitvoering. De lagere rolweerstand en verhoogde grip is te danken aan het 150 TPI karkas in combinatie met een nieuw en slijtvast compound hetgeen een langere levensduur garandeert. Daarnaast is de Fortezza Duralite aerodynamisch dankzij de ellipsvormige bandcontour.

 

Kortom, deze supersnelle band is niet alleen licht en snel, maar gaat ook langer mee dan andere lichtgewicht banden.

Aanvullende informatie

website: klik hier voor de website

Je kunt ons vinden op

Recente tweets

Onze sponsoren